Nixxis Callcenter software is uitstekend in te zetten voor allerlei soorten outbound campagnes en biedt een complete set van dial opties. Afhankelijk van het outbound belvolume is per campagne een van onderstaande opties te selecteren.

  • Preview Dialing: de klantgegevens worden vóór het bellen getoond en de agent bepaalt wanneer hij gaat bellen.

  • Progressive Dialing: de volgende klant wordt gebeld zodra de agent beschikbaar is. De agent hoort de klant pas zodra deze de telefoon beantwoord heeft.

  • Power Dialing: er wordt over een maximum aantal lijnen gebeld om wachttijd te voorkomen.

  • Restricted Power Dialing: is gelijk aan power dialing maar met een kwaliteitscontrole op de maximale ‘abandoned rate’.

  • Predictive Dialing: een geavanceerd algoritme voorspelt wanneer een agent beschikbaar komt, wanneer de dialer moet beginnen met bellen en over hoeveel lijnen tegelijk. Dit alles om een zo kort mogelijke tijd tussen de calls te krijgen.

  • Unattended (Reversed IVR): IVR wordt met met de dialer samengevoegd met als doel gesproken berichten te bezorgen zonder interventie van een agent.

  • Callbacks only: de dialer wordt beperkt tot alleen die gesprekken die in het systeem op ‘terugbellen’ staan; er worden geen andere gesprekken opgezet.

  • Search mode: biedt de mogelijkheid tot het opzoeken van een record dat gebeld moet worden. Deze modus wordt ook gebruikt voor het updaten van een record, zonder deze feitelijk te bellen.

Meervoudige campagnes

Een agent kan (geblend) tegelijkertijd aan meer dan één outbound campagne werken. Hierdoor kunnen alle agents flexibel ingezet worden.

Multi wave campagnes

Een multi wave campagne is een campagne die uit meerdere activiteiten bestaat. Alle activiteiten kunnen elkaar beïnvloeden en daarom is het belangrijk dat de agent toegang heeft tot alle activiteiten.

Predictive Dailing

Het toewijzen van calls verloopt via een efficiënt algoritme, waardoor de dailer continue berekent wanneer de agent vrij zal zijn en op basis daarvan het volgende gesprek klaar zet. Met de juiste instellingen is de wachttijd van de agent hierdoor te verwaarlozen.

Activity filters

Op een activiteit kunnen filters worden gezet. Hierdoor kunnen er beperkingen gelegd worden op de te behandelen records. Er zijn zowel systeem- als databank filters. Deze laten het toe om aan profilering te doen, bepaalde records enkel gedurende bepaalde periodes te laten bellen of om bepaalde records enkel door bepaalde agenten (bv. enkel Engelstaligen) te laten bellen. Er wordt precies afgestemd op de eisen van de activiteiten, terwijl de database hiervoor niet opgeplitst hoeft te worden in meerdere campagnes.